czwartek, 16 grudnia 2010

Special For Cynka:)

a mianowicie...szybki,pyszny,zawsze udajacy sie sernik-zaznaczam u mnie dzis takowy pachnie:)..Przepis kiedys juz podawalam, ale ze zagladaja tu nowi osobnicy a i Cynce pewnie szukac sie nie bedzie chcialo-macie wszystko co trzeba tu i teraz:)
potrzebne beda:
na spod sernikowy:pol szklanki maki,paseczek taki pol centymetrowy(w przekroju)masla,1 jajo,mniej niz pol szklanki cukru pudru,1 lyzeczka proszku do pieczenia(jak ktos woli moze byc do prania:)
zagniesc ciacho wylozyc okragla(moze byc inna)blaszke  i podpiec...aaaa-ponakuwac widelcem(wyobrazajac sobie przy okazji osobnika,ktorego takowoz chetnie podzgalybysmy ciut)
na mase sernikowa:pol kg sera(homo zmielonego-tlustego),okolo 400 ml smietanki 30%,mniej niz pol szklanki cukru pudru,3 jaja,cukier waniliowy,budyn-nie gotowac-trzeba dosypac do sera
i cukier,ser,zoltka-utrzec, ubic smietane z cukrem pudrem,bialka ubic,dodac budyn-sypki-wybeltac, wylac na spod podpieczony
piekarnik ma byc nagrzany do 175 stopni, piec godzine
nie otwierac piekarnika-bo sernik usiadzie sobie niechybnie
Pycha! zjesc wylizac paluchy i blaszke
uwaga zdjecie z przed chwili

Migdalowa:)

14 komentarzy:

Anonimowy pisze...

Migdalowa, a skad Ty w tej Holandii ser bierzesz na sernik? Bardzo przyjemnie sie czyta Twojego bloga. Pozdrawiam, Ikke

Anonimowy pisze...

Piękny, i jak pachnie...

Migdalowa pisze...

Ikke..ser Kwark Volle:)z ACH:)odpowiadam:)

cynka- Ewa Mrozowska pisze...

:)
:***

Ania z Owijalni pisze...

Zrobię sobie :)

gabraj pisze...

Piękny sernik i myślę, że super smakuje. Pozdrawiam

Balbina pisze...

Sernik pewnie dobry, ale jakoś tak spektakularnie to on nie wygląda :-)

Migdalowa pisze...

hahah spektakularnie:)
no tak nie wyglada fakt...moze powinna mu zrobic zdjecie w przekroju?:)-prezentuje, a raczej prezentowal sie znacznie lepiej...Zapewniam przy tym jego wygladzie , ze pyszny...:)pomimo:)

Balbina pisze...

na pewno pyszny:-) uwielbiam sernik, na ten skusiłabym się i zaprosiła :-)

Tomaszowa Chata pisze...

Mmmmm...pysznie wygląda:) Muszę wypróbować przepis. Narobiłaś mi kobietko apetytu, oj narobiłaś.

Pozdrawiam
TCH

Anonimowy pisze...

Volle kwark....to sobie sprobuje, dziekuje Ikke

Anonimowy pisze...

Sernik sie piecze, pieknie pachnie. Na starszych Twoich zdjeciach pokazalas fotke z ladniejszym wariantem ciasta;-) Pozdrawiam Ikke

Anonimowy pisze...

Jest naprawde pyszny, rozplywa sie u ustach, dziekuje Ikke

Migdalowa pisze...

ikke a Ty mieszkasz gdzies w sasiedztwie?:)zapraszam na pyszna kawe:)I NIE MA ZA CO:)