potrzebne beda:
na spod sernikowy:pol szklanki maki,paseczek taki pol centymetrowy(w przekroju)masla,1 jajo,mniej niz pol szklanki cukru pudru,1 lyzeczka proszku do pieczenia(jak ktos woli moze byc do prania:)
zagniesc ciacho wylozyc okragla(moze byc inna)blaszke i podpiec...aaaa-ponakuwac widelcem(wyobrazajac sobie przy okazji osobnika,ktorego takowoz chetnie podzgalybysmy ciut)
na mase sernikowa:pol kg sera(homo zmielonego-tlustego),okolo 400 ml smietanki 30%,mniej niz pol szklanki cukru pudru,3 jaja,cukier waniliowy,budyn-nie gotowac-trzeba dosypac do sera
i cukier,ser,zoltka-utrzec, ubic smietane z cukrem pudrem,bialka ubic,dodac budyn-sypki-wybeltac, wylac na spod podpieczony
piekarnik ma byc nagrzany do 175 stopni, piec godzine
nie otwierac piekarnika-bo sernik usiadzie sobie niechybnie
Pycha! zjesc wylizac paluchy i blaszke
uwaga zdjecie z przed chwili
Migdalowa:)
14 komentarzy:
Migdalowa, a skad Ty w tej Holandii ser bierzesz na sernik? Bardzo przyjemnie sie czyta Twojego bloga. Pozdrawiam, Ikke
Piękny, i jak pachnie...
Ikke..ser Kwark Volle:)z ACH:)odpowiadam:)
:)
:***
Zrobię sobie :)
Piękny sernik i myślę, że super smakuje. Pozdrawiam
Sernik pewnie dobry, ale jakoś tak spektakularnie to on nie wygląda :-)
hahah spektakularnie:)
no tak nie wyglada fakt...moze powinna mu zrobic zdjecie w przekroju?:)-prezentuje, a raczej prezentowal sie znacznie lepiej...Zapewniam przy tym jego wygladzie , ze pyszny...:)pomimo:)
na pewno pyszny:-) uwielbiam sernik, na ten skusiłabym się i zaprosiła :-)
Mmmmm...pysznie wygląda:) Muszę wypróbować przepis. Narobiłaś mi kobietko apetytu, oj narobiłaś.
Pozdrawiam
TCH
Volle kwark....to sobie sprobuje, dziekuje Ikke
Sernik sie piecze, pieknie pachnie. Na starszych Twoich zdjeciach pokazalas fotke z ladniejszym wariantem ciasta;-) Pozdrawiam Ikke
Jest naprawde pyszny, rozplywa sie u ustach, dziekuje Ikke
ikke a Ty mieszkasz gdzies w sasiedztwie?:)zapraszam na pyszna kawe:)I NIE MA ZA CO:)
Prześlij komentarz