uwaga przepis:)
Kasza Jaglana Pyszna
1. szklanka kaszy jaglanej -ugotowac nalezy w lekko osolonej wodzie w ilosci szklanki dwie
2.w czasie gotowania obieramy jablka(ja nie obieram wszak skorka zdrowa,wykrawam tylko gniazda nasienne)jablka wrxucamy na patelnie ,na ktorej mamy juz odrobine masla(najlepiej sklarowanego)posypujemy brazowym tudziez bialym cukrem ,lekko podlewamy woda i tak dusimy-prazymy ,az nam sie podzloca
3.naczynie piekarnikoodporne wysmarowujemy i na dno kladziemy kasze grubo tak na 3 cm, na to jablka, na to znow kasze, a na kasze smietane zmieszana z cukrem i wanilia(lub jogurt wyzej wspomniany)
i do pierarnika na czas takowy az zbrazowieje:)
ot i wszystko...dodam ze przed ugotowaniem kasze pluczemy...
a pozniej zajadamy sie i pasiemy (w sposob zdrowszy)nasze brzuchy,waleczki,uda...
no coz...ale niebo w buzi
dodam ,ze zdjecia zrobic nie moglam ,gdyz na czas 7 dni stalam sie nieposiadaczem aparatu...wiec zdjecie zwinelam od takiego kogos milego:)pesto Mercii
Smacznego...Migdalowa...
4 komentarze:
Temat na czasie u mnie, zakupiliśmy ostatnio większe ilości kaszy jaglanej i będziemy się paść w sposób zdrowszy, jak mówisz! Dziękuję, wykorzystam na pewno!
Migdalowa Ty takie pysznosci gotujesz?kiedy i jak?przepis skopiowalam:)
Przepis ogromnie mi się podoba...chętnie wypróbuję bo coś kaszy jaglanej mało jadamy i mało się nią pasiemy ;-)))
Dzięki za przepis, do tej pory jadłam tak przyrządzony tylko ryż. Kasza jaglana to moja królowa i to jest dobry pomysł, żeby spróbować jej w tej wersji :)
Prześlij komentarz